MICELLAR CASEIN (908 gram)
80% Eiwit, 5,6% Koolhydraten
 
€ 29,95
 
PER  30 GRAM:
109 Kcal.
24 gram eiwitten.
1,68 koolhydraten.
Waarvan 1,65 gram suikers.
0,80 gram vet.
Waarvan verzadigd 0,39 gram.
 

 
 
         
 

Micellar Caseïne is caseïne in zijn zuiverste vorm.

 
     
  Zoals algemeen bekend is caseïne (caseïnaat) een hoogwaardig dierlijk eiwit dat voorkomt in melk. Dit caseïne biedt als melkeiwit vele interessante toepassingen voor de voedingsmiddelenindustrie. Vanwege de goede aminozuursamenstelling leent caseïnaat zich voor de toepassing in klinische voeding, baby- en dieetvoeding en sportvoeding. Tegelijkertijd heeft het goede functionele eigenschappen als natuurlijke stabilisator van vet en water waardoor het tevens vele toepassingen biedt in diverse voedingsmiddelen. Tot zover in het kort de toepassingen van dit veelzijdige melkeiwit.

Het belang van eiwitten in de voeding kan niet genoeg worden benadrukt. Volgens voedingsdeskundigen heeft een sportlichaam iedere drie uur een minimale hoeveelheid eiwitten nodig. Reden waarom mensen die intensief aan sport doen, in plaats van drie grote, vijf tot zes kleinere maaltijden per dag gebruiken. Zo zorgt de sporter voor een continue aanvoer van voedingsstoffen en voor wat betreft eiwitten voor wat men noemt een "positieve stikstofbalans". Dat laatste wil zeggen dat de spiercellen min of meer continue worden voorzien van voeding. Met andere woorden, het is de kunst voor sportmensen om hun lichaam zoveel als mogelijk in een spieropbouwende (anabole) toestand te houden. Want, ingeval er geen voeding voor de spiercellen wordt aangeboden, is er sprake van een spierafbrekende (katabole) toestand. Dé grootste angst van iedere sporter!

Wei-eiwit in vergelijking met micellar-caseïnaat.
Van het veelgebruikte wei-eiwit is bekend dat het razendsnel wordt opgenomen. Een pluspunt, maar met als minpunt dat het na circa anderhalf uur tot twee uur volledig is verteerd. Ideaal dus als eiwitproduct voor vlak voor en na de training. Minder ideaal om "binnen" te hebben tijdens de nachtrust. Naast een kort en krachtig werkend eiwitproduct, moest de sportvoedingsindustrie dus op zoek naar een eiwitbron die langer dan anderhalf tot twee uur werkzaam was. Die vond onderzoeker Dr. Yves Boire met het melkeiwit micellar-caseïnaat (een caseïnaat dat wordt verkregen door het per infuus toedienen van leucine aan zogende koeien). Voor zijn vergelijkend onderzoek gebruikte de wetenschappelijk onderzoeker aan de ene kant het niet-gedenatureerde micellar-caseïnaat en aan de andere kant het gangbare wei-eiwit. Het caseïne-eiwit bleek bij de onderzochte proefpersonen drie tot vier maal langer voor een positieve stikstofbalans te zorgen. Hoewel het wei-eiwit voor een korte piek van de aminozuurspiegel zorgde in het bloedplasma, hield het micellar-caseïnaat zijn piek veel langer vast waardoor het lichaam langer in spieropbouwende toestand verkeert. Ideaal dus voor tijdens de nachtrust. Deze anabole doorbraak werd mogelijk vanwege de unieke vertraagde verteringseigenschappen van genoemd caseïnaat.

Op zoek naar een hoogwaardig time-released eiwit? Micellar caseïnaat is het antwoord!
 
     
  Kenmerken van micellar casein:
  • Wordt langzaam verteerd
  • Ideaal om voor het slapen in te nemen
  • Bevat een hoog gehalte eiwit
  • Bron van Calcium
  • Neutrale smaak
  • Gunstig geprijsd
 
 

 

 
  Ingrediënten:
Ingrediënten: Micellar Caseïne (melk eiwit), Geconcentreerde wei eiwit (eiwit van kaas), Aardbei aroma, verdikkingsmiddel: Xanthaangom (E415), zoetstof: Sucralose (E955), natuurlijke kleurstof rood (bieten rood extract), emulgator: sojalecithine (E322). Bevat melk, lactose en soja.
 
     
 

Voedingswaarde (per 100 gram):
 

 
 
  • Eiwit 80

  • Koolhydraten 5,6

  • Vet 2,7